Φωτογραφίες
Ψηφιακή Φωτογραφία
Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές

Είσοδος

Το Θεμα της Κυριακης

Η φωτογραφία της ημέρας

Καλύτερες του μήνα

Άνοδος
Πτώση
Αμετάβλητη
Νέα είσοδος

The sun

The sun

Είδαμε ωραίο καιρό προχθές και είπαμε αυτή την φορά να παίξουμε μόνο με το φυσικό φως και έναν ανακλαστήρα.

(Δεκ/17)
Slide  
Get code
Η βαθμολόγηση είναι διαθέσιμη μόνο στα μέλη. Γίνετε κι εσείς μέλος

Γενικές πληροφορίες

ΤίτλοςThe sun
ΦωτογράφοςTheo-B.
Συνολική Βαθμολογία0.000
Η Συνολική Βαθμολογία είναι δευτερεύουσα πληροφορία και υπολογίζεται από το άθροισμα [Βαθμολογία χρήστη Χ Karma χρήστη] όλων των βαθμολογήσεων της φωτογραφίας. Η κατάταξη των φωτογραφιών ωστόσο, γίνεται με βάση τον μέσο όρο και αναφέρεται παρακάτω ως Βαθμολογία
Προβολές481
Δημοσίευση17-Dec-17 0:54
ΚατηγορίαΠορτραίτα
Πρόσθετη κατηγορίαΚαμμία
Προσωπικός φάκελοςΑΝΘΡΩΠΟΙ
Για ενήλικους μόνοΌχι

Βαθμολογία : Μόνο για μέλη

Τεχνικές πληροφορίες

ΜηχανήNikon D750
Διάφραγμαf/1.4
Ταχύτητα1/250 sec
ISO100
Εστιακή απόσταση50mm
Metering ModeSpot
Φακός (μόνο για SLR μηχανές)Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Ανάλυση βαθμολογίας

Η εμφάνιση βαθμολογιών είναι δυνατή μόνο στα μέλη

Παρατηρήσεις

Η δημοσίευση παρατηρήσεων γίνεται μόνο από μέλη

christos pap   21-Dec-17[1]
 
christos pap   21-Dec-17
@christos pap : Δεν ξέρω αν εμφανιζονται τα πορτραίτα της Julian Margaret Cameron...Θα μου πείτε τι σχέση έχουν;

Απλά συμπληρωματικά για την κουβέντα κάτω μεταξύ Δημήτρη και Πέτρου.

YΓ Ένα link για ένα περίφημο πορτραίτο της:https://i.pinimg.com/736x/da/c0/95/dac095f37def8091d7c70166c3c510ee.jpg


ΥΓ2 Ακόμα ένα: https://i.pinimg.com/736x/4b/6f/ce/4b6fce6f1a750bb98db9b1e44d02b0af--julia-margaret-cameron-talbots.jpg

ΥΓ3 Όλα είναι δυνατά στην φωτογραφία, οι προτιμήσεις μας σεβαστές και σε αυτές εμμένουμε και προσπαθούμε. Δεν μπορεί να αποκλειστεί άλλη προσέγγιση που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική φωτογραφία.

christos pap   21-Dec-17
 
christos pap   21-Dec-17
 
Petros Petropoulos   18-Dec-17
Νομίζω..... ότι το ποδαράκι εδώ δεν έπρεπε να κοπεί!!
Επίσης, αυτή η soft-glamour-με-χαιδεύει-ο-ήλιος επεξεργασία είναι αισθητικής προηγούμενων δεκατιών....
Κατά τ’άλλα... οκ!
(Η παραπάνω κριτική δε κρύβει καμία εμπάθεια, ούτε υστεροβουλία, απλά είναι ειλικρινής και ως τέτοια θα’θελα να τη δεχτείς, γιατί ξέρω πόσο το ψάχνεις!)
Theo-B.   18-Dec-17
@Petros Petropoulos : Συμφωνώ και γω για το ποδαράκι ότι δεν θα έπρεπε Πετράν.
Να σου πω την αλήθεια αυτό το -με-χαϊδεύει-ο-ήλιος ξεπερασμένο ή όχι μου αρέσει. Τώρα επειδή υπάρχουν και άλλες λήψεις απο εκείνη την ημέρα και επειδή είσαι μάστορας στο είδος θα μου άρεζε να άκουσω και μια πρόταση για τυχόν μελλοντική επεξεργασία σε κάποια άλλη λήψη.
Το μεγάλο μου δίλημμα εδώ είναι για το εαν τελικά ο χρυσός ανακλαστήρας προσφέρει πόντους στην τονικότητα της επιδερμίδας ή αφαιρεί.. (Κακώς που δεν το δοκίμασα και με ασημί)
Petros Petropoulos   19-Dec-17[2]
@Theo-B. : "Γηράσκω αει διδασκόμενος".... μάστορας επ’ουδενί! Εξάλλου είπαμε... το ταξίδι είναι αυτό που έχει σημασία!
Θα συνεχίσω λοιπόν να είμαι ειλικρινής (και πολύ χαίρομαι που το δέχτηκες) και θα σου πω ότι αυτό που δεν παίρνω από τα περισσότερα πορτραίτα σου (και που είναι και δική μου διαρκή αναζήτηση) είναι κάποιο συναίσθημα, αυτό που πολύ ωραία λεσ και εσυ "ψυχή". Φαίνεται να είναι κύριο μέλημα σου το τεχνικό μέρος και λιγότερο οτιδήποτε άλλο. Βλέπω δηλαδή ένα Θοδωρή, τον τεχνικά άρτιο, που αναλώνεται σε φλασάκια, ανακλαστήρες, τοποθεσίες, διαφράγματα, ISO και ένα άλλο σωρό ιστορίες που στην τελική χάνει την ουσία και το εικονιζόμενο πρόσωπο "απλά" υπάρχει μέσα σε όλα αυτά, μετατδίδοντας μάλιστα και κάποια αμηχανία.
Βέβαια όλα αυτά ισχύουν για κάποιον που την ψάχνει λίγο περισσότερο σε αυτό το είδος φωτογραφίας, που είναι αρκετά πιο δύσκολο από ότι δείχνει.
Αυτό που εγώ λοιπόν θα σου πρότεινα είναι να αφήσεις όλα τα δευτερύοντα φωτογραφικά σκεύη στο σπίτι, πάρε το μοντέλο σου σε φυσικό φως, χαλάρωσε το και καντο να μας διηγηθεί δικιά του/της ιστορία μέσα από το δικό σου φακό. Απλά πράματα!
Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό αυτό που θέλω να σου πω.... όπως και να’χει... keep shooting ;-)
christos pap   19-Dec-17
@Petros Petropoulos : Το θέμα τεχνική, να είσαι μάστορας (στην χρήση της μηχανής και της μετέπειτα επεξεργασίας) είναι το ένα θέμα....
Το θέμα "ψυχή" στην φωτογραφία είναι ένα άλλο θέμα πολύ ιδιαίτερο αλλά και υποκειμενικό. Θα αφήσω να το συζητήσετε μεταξύ σας, εσύ που κάνεις την παρέμβαση και ο Θοδωρής...Αν και είναι το πιο σοβαρό στην φωτογραφία-προσωπικά έτσι πιστεύω-θα περιμένω να δω την τοποθέτηση του Θοδωρή.

Αυτά που ήθελα να πω για την τεχνική είναι ότι, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη στον φωτογράφο, δεν θα πρέπει να θεωρείται πάνω από όλα, δλδ από την ίδια την φωτογραφία στο σύνολό της.

Πιστεύω ότι ένας φωτογράφος μπορεί να είναι καλός μάστορας, πολύ καλός τεχνίτης, αλλά να μην έχει σημαντικές φωτογραφίες ή τουλάχιστον φωτογραφίες που να μας συγκινούν (με όποιο τρόπο). Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται κατανοητό εύκολα. Αντίθετα μπορεί να έχει λίγες γνώσεις περί τεχνικών και να καταφέρει να δημιουργήσει καλές φωτογραφίες (υφίσταται η πιθανότητα ενώ ξέρει πολύ καλά την τεχνική να αδιαφορεί για αυτήν ή ακόμα ηθελημένα οι φωτογραφίες του να έχουν "τεχνικά λάθη" που τα θεωρεί χρήσιμα για την ανάδειξη της φωτογραφίας. Ξεπερνάς δλδ την τεχνική αρτιότητα για την ανάδειξη του χρήσιμου οπτικά και αισθητικά αποτελέσματος).

Βέβαια δεν αποκλείεται μία φωτογραφία αν είναι αξιόλογη και να είναι και τεχνικά άρτια ...

Τέλος πάντων, αρχίσαμε κουβέντα..
antonio boboneras   19-Dec-17[1]
@christos pap : Χρήστο... θεωρώ την παρέμβασή σου άκαιρη.
Και την παραίνεσή σου να ξεκινήσει συζήτηση με αφορμή το σχόλιο του Πέτρου εν δυνάμει "επιζήμια" για τον Θοδωρή. Και θα ήταν λάθος από μεριάς του (νομίζω...) οποιαδήποτε τοποθέτηση απέναντι σε ένα τόσο μα τόσο εξαιρετικό σχόλιο από το οποίο έχει μόνο να ωφεληθεί χωρίς να χρειάζεται να το αντικρούσει στο ελάχιστο.
Το σχολιο του Πέτρου δεν νομίζω πως σηκώνει συζήτηση διότι έχει καταφέρει μέσα σε λίγες γραμμές (έχει κι αυτό τη σημασία του!!!) να υπογραμμίσει με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα αλλά και με την πρέπουσα σοβαρότητα ακριβώς εκείνα τα σημεία που τη δεδομένη στιγμή μπορούν να βοηθήσουν το Θοδωρή να προχωρήσει προς τα εμπρός.
Αν ο θοδωρής δώσει βάση σε αυτά που λέμε κι εσύ κι εγώ ίσως να μπει σε λάθος μονοπάτι. Πρωταγωνιστής νομίζω πως είναι το εξαιρετικό σχόλιο του Πέτρου που με ειλικρινή διάθεση αλλά και αγάπη έχει καταθέσει. Νομίζω πως το καλύτερο για τον Θοδωρή είναι να διαβάσει με προσοχή το σχόλιο του Πέτρου και να περιοριστεί σε αυτό και μόνο, διότι αποτελεί κατά την ταπεινή μου γνώμη μια "χρυσή συμβουλή" που μπορεί να του φανεί απείρως χρησιμότερη από τον χρυσό ανακλαστήρα. :)
antonio boboneras   19-Dec-17
@Theo-B. : Θοδωρή, έχω την γνώμη πως ο Πέτρος έχει κάνει ένα σπουδαίο σχόλιο που μπορεί να σε ωφελήσει πραγματικά!
Εγώ θα πλήρωνα προκειμένου να είχα την ευκαιρία να μου κάνουν τέτοια σχόλια... τόσο μα τόσο εύστοχα αλλά και τόσο ωφέλιμα!
Εσένα σου το έκανε τζάμπα! Τυχερός είσαι! ;)
antonio boboneras   19-Dec-17
@Petros Petropoulos : Τα σέβη μου!
Petros Petropoulos   19-Dec-17
@antonio boboneras : Χαίρομαι που το σχόλιό μου στάθηκε αφορμή για την επανεμφάνισή σου!! Να σε βλέπουμε πιο συχνά... :-)
christos pap   19-Dec-17
@antonio boboneras : Αντώνη, η παρέμβαση μου θεωρώ πως δεν είναι άκαιρη.
Το "αρχίσαμε κουβέντα" δεν υπονοεί να γίνει εδώ μεγάλη κουβέντα και να γίνει πλήθος σχολίων. Απλά το έγραψα γιατί τελευταία δεν γίνεται σχεδόν καθόλου στο . Αν και τελικά μπορεί να γίνει γιατί οι απόψεις διαφέρουν. Δεν είναι κακό όμως να διαφέρουν, ούτε να λέγονται διάφορες αποψεις.

Επειδή γνωριζόμαστε πολύ καλά και με τους δύο, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θα παρεξηγήσουν τα λεγόμενά μου. Δεν θα είναι επιζήμιο για τον Θοδωρή, αφού τα έχουμε πει από κοντά και ξέρει την άποψή μου για την φωτογραφία.

Το σχόλιο του Πέτρο το διάβασα καλά, πολύ καλά.
Και θεωρώ ότι επισημαίνει χρήσιμα πράγματα, αλλά έχει και δύο θέματα που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης. Θα περιμένω όμως τον Θοδωρή να τοποθετηθεί. Αν θέλει βέβαια. Αλοίμονο.

ΥΓ Η τεχνική και η συζήτηση για αυτήν δεν είναι ποτέ άκαιρη, είναι ένα σημαντικό θέμα στην φωτογραφία. Ήταν είναι και θα είναι αν υπάρχει φωτογραφία με την μορφή που ξέρουμε. Και στο σχόλιο του Πέτρου τίθενται θέματα τεχνικής και προσήλωσης σε αυτην περισσότερο από την φωτογραφική έκφραση.

Mpakatsias Petros   20-Dec-17
@antonio boboneras : @christos pap :

Αγαπητοί φίλοι, σαφώς και δεν είναι καμία παρέμβαση και σχόλιο άκαιρο και φυσικά δεν μπορεί να είναι εν δυνάμει "επιζήμιο", πλην της περίπτωσης του εντελώς λανθασμένου πράγμα που δεν ισχύει εδώ.
Απεναντίας, πιστεύω ότι όλα τα παρόντα σχόλια είναι χρήσιμα και ήρθαν ως "Χριστουγεννιάτικο δώρο" στη σελίδα που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε χειμερία νάρκη...
Mpakatsias Petros   20-Dec-17
@christos pap :
Theo-B.   20-Dec-17
@Petros Petropoulos : Λίγο καθυστερημένα η απάντηση μου μιας και πιέζομαι αρκετά από χρόνο αυτές τις ημέρες.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια φωτογραφία μου , που δεν θα έλεγα πως διεκδικεί δάφνες γίνεται αντικείμενο συζήτησης από καλούς φωτογράφους - φίλους. Την παρέμβαση του Χρήστου προσωπικά την θεωρώ εγκυρότατη μιας και το σχόλιο του Πέτρου αρχικά αφορούσε τεχνικά θέματα (θεωρώ και την αισθητική μιας επεξεργασίας τεχνικό θέμα) και στην συνέχεια στο δεύτερο σχολιασμό του έγινε περισσότερο θεωρητικός και "αόριστος". Το φωτογραφικό του έργο όμως είναι τέτοιο που μόνο σαν "αόριστο" δεν θα μπορούσα να το εκλάβω.
Πέτρο σ’ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά.. Και ότι μου έγραψες το θεωρώ "περιττό" μιας και το εχω εκλάβει από ουκ ολιγες φωτογραφίες σου.
Η φωτογραφία για εμένα είναι δυο ξεχωριστά κεφάλαια που όμως συνδέονται άμεσα μεταξύ τους στο να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι δυο συγκινονούντα δοχεία.
Το ένα κεφάλαιο είναι το τεχνικό κομμάτι.
Και το άλλο κεφάλαιο είναι το συναίσθημα. Η καλύτερα όπως ξέρεις ότι μου αρέσει να το αποκαλώ "ψυχή".
Ο Χρήστος πολύ σωστά είπε ότι ορισμένες φορές κάποιοι φωτογράφοι κάνουν συνειδητά λάθη και εγώ το έχω δοκιμασει και καταλάβα κάτι... Το τεχνικό κομμάτι πρέπει να το γνωρίζεις άρτια, ακόμη και λάθος να κάνεις ηθελημένα θα πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις. Γενικά θέλω να πω πως θα πρέπει να ξέρεις πάντα το πως "σκέπτεται" η φωτογραφική σου μηχανή.
Στα επτά χρόνια που ασχολούμαι με την φωτογραφία έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στο να κατανοήσω τεχνικά θέματα. Και προσωπικά δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Τα επτά χρόνια όμως τα θεωρώ πολύ λίγα για να πω ότι έμαθα φωτογραφία. Είναι τόσα ώστε να μου δώσουν τις βάσεις που αναζητούσα.
Τόσα ώστε να μου δώσουν το χρόνο που θέλω από εδώ και πέρα στο να αφιερώνω περισσότερο στο κομμάτι της "ψυχής" ,που δυστυχώς αυτό δεν διδάσκεται σε κανένα βιβλίο, σε κανένα site.
Το μόνο μάθημα που θα μπορούσε κάποιος να κάνει είναι το να παρακολουθεί φωτογραφίες.Πολλές φωτογραφίες απο φωτογράφους που τον ενδιαφέρουν. Και πίστεψε με.... αν ξέρει να διαβάζει πολύ καλά το τεχνικό κομμάτι θα καταλαβαίνει ακόμη καλύτερα τον τρόπο σκέψης του φωτογράφου με συνάμα να αντιλαμβάνεται ακόμη καλύτερα την "ψυχή" της αισθητικής του.
Χρήστο για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ για τις επικοδομητικές κουβέντες. Ξέρεις και συ πολύ καλά το πόσο πολύτιμες είναι....

Σας ευχαριστώ πολύ!
Petros Petropoulos   21-Dec-17[1]
@Theo-B. : Φίλε Θοδωρή....
Συμφωνώ βεβαίως ότι πρέπει κανείς να γνωρίζει πως να βράζει μακαρόνια πριν δοκιμάσει να κάνει καρμπονάρα.... θα’μουν παράλογος αν υποστήριζα το αντίθετο! (μέγας μακαρονάς εδώ!!)
Επίσης θεωρώ ότι το σχόλιό μου, αυτό το "αόριστο", ήταν περισσότερο κομμένο-ραμμένο και "ειδικό" για τον Θοδωρή από τις υπόλοιπες γενικές ιδέες που εκφράστηκαν! (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την σημαντικότητά τους)
Και τέλος, είμαι σίγουρος πως έχεις καταλάβει το ύφος του μηνύματός μου και την πρόθεσή μου να σε ωθήσω.... στο επόμενο στάδιο! Είναι βέβαιο πως θα μας καταπλήξεις, αυτό τουλάχιστον υποδεικνύουν τα μέχρι τώρα έργα σου!!
Αγάπη μόνο!!!

(ΥΓ Πάω να φτιάξω μια μακαρονάδα..... από εκείνες τις νερόβραστες :-) .... !)
antonio boboneras   21-Dec-17[1]
@Petros Petropoulos : Και τα τρία σχόλια που έχεις κάνει μέχρι τώρα, είναι εντιμότατα, ακριβέστατα, ευγενέστατα, λιτά και περιεκτικά ακριβώς όσο πρέπει (γι’ αυτον τον λόγο και άκρως ουσιαστικά!) και χρησιμότατα σε κάποιον που έχει μάθει και δύναται να είναι δεκτικός! Χαίρομαι να τα διαβάζω ξανά και ξανά!
Είναι σχόλια υπόδειγμα ανθρώπου που προσφέρει με ανιδιοτέλεια!
Και είμαι απόλυτα βέβαιος για αυτά που γράφω!

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναγνωσθεί όπως θα τους άξιζε από μερικούς!
Μη σε στενοχωρεί αυτό!
Κάποιοι άνθρωποι απλά χρειάζονται λίγο χρόνο για να καταλάβουν!
Ας πάρουν τον χρόνο τους! Εσύ έπραξες άριστα!

Τα σέβη μου!!!

Και την καλημέρα μου!
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@antonio boboneras : Μπομπονέρα, ασ’τα αυτά και πάτα κάνα αντίχειρα να σηκωθεί λίγο..... το κάρμα μου!! χαχαχα
Petros Petropoulos   21-Dec-17
antonio boboneras   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Εγώ τέτοια σχόλια ντρέπομαι να τα συσχετίσω με το κάρμα! Είναι πολύ πιο ψηλά στην εκτίμησή μου! Ελικρινά! Αφού σκέφτομαι σοβαρά να στείλω αναφορά στον admin να διαγράψει και το χεράκι που μπήκε στο δεύτερο σχόλιό σου! χαχαχα!
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@antonio boboneras : Το’χει το κάρμα μου.... να μη σηκωθεί ποτέ! χαχα
Τι να πώ? Χαίρομαι πολύ που έχεις εκτιμήσει τα όσα γράφω. Δεν έχω το θάρρος να το κάνω συχνά, γιατί εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν. Ξέρω όμως ότι ο Θόδωρας δεν είναι μια τέτοια περίπτωση....
antonio boboneras   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Ναι, αλλά από ότι φαίνεται αργεί να πάρει και στροφές! Άκαιρο χαρακτηρίζω το σχόλιο του Χρήστου... Εγκυρότατο λέει ο Θοδωρής! Προφανώς διάβασε άκυρο αντί για άκαιρο που γράφω και έχασε όλο το νόημα! Βιάστηκε να υποστηρίξει τον φί λο βλέπεις!
Αλλά κι εσύ τόσο αόριστος! Αμάν πια! Πρόσεχε λίγο!
Τέλος πάντων!

Να σου πω! Από μένα έχεις το ελεύθερο να τσεκουρώνεις όποια φωτογραφία μου σου κάνει κέφι αρκεί να αναφέρεσαι μόνο στα αρνητικά της σημεία... έτσι κι αλλιώς, θετικά και να θέλεις δεν πρόκειται να βρεις... χαχαχα! κι εγώ σου υπόσχομαι να σου λέω μόνο ευχαριστώ! Όποια στιγμή θελήσεις μπες ελεύθερα και πες ότι θέλεις!

Άντε και για κάθε αρνητικό σχόλιο που θα μου κάνεις θα σου δίνω και πέντε ευρώ! Μη ζητήσεις παραπάνω... παζάρια δεν κάνω... :)
Petros Petropoulos   21-Dec-17[1]
@antonio boboneras : Λοιπόν,μιας και είμαστε μόνοι μας στο ας συνεχίσουμε λίγο το μουχαμπέτι...
Αυτό προς υποστήριξη του Θοδωρή..... Έχω φάει σφαλιάρες σε "αριστουργήματά" μου.... τι σφαλιάρες? μπουνιές κανονικές, που αυτόμτα τα απέρριπτα, γιατί με πλήγωναν και ακύρωναν όλοι μου τη προσπάθεια και τον κόπο που έκανα. Έχω ανατρέξει λοιπόν σε αυτά τα σχόλια πολλές φορές και με το χρόνο χαιρόμουν και συμφωνούσα όλο και περισσότερο με όσα διάβαζα.Νομίζω ότι είναι φυσιολογική αντίδραση κάποιου, όταν μάλιστα αλλού τα ίδια έργα τα εξύμνούσαν!
Είναι μακρύς ο δρόμος της φωτογραφίας μέχρι να ανακαλύψει κανείς..... τον ευατό του! Ίσως εκεί να έγκειται και γοητεία αυτής της τέχνης! Ακόμα με ψάχνω...
Theo-B.   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : νεροβραστα;;;;;;;; Μπλιαχ!!! Βάλε και λίγο σάλτσα βρε παιδάκι μου!! Εννοώ κανένα φλασάκι κανένα ανακλαστήρα.... Χαχαχαχαχαχαχαχα
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@Theo-B. : Δεν τα σηκώνει.... η κουζίνα μου!! χαχαχα
Εδώ είσαι πουλάκι μου? Κάνε καφέ και κάτσε να τα πούμε!!!
antonio boboneras   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Ναι... κάπως έτσι είναι! Η κριτική δεν αρέσει σε κανέναν! Ζηλεύω κάποια άτομα που έχουν το χάρισμα να σου πουν τα πιο αρνητικά πράγματα με σωστό και όμορφο τρόπο, χαρισματικό που σου επιτρέπει να δεχτείς την κριτική όσο αρνητική και να είναι χωρίς αντιδράσεις! Και τελικά βγαίνεις κερδισμένος και μόνο κερδισμένος γιατί κερδίζεις χρόνο! Ο Θοδωρής μάλλον θέλει τον χρόνο του... ΟΚ!
Theo-B.   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : χαχα περαστικός από το κινητό.. καίγομαι τώρα... Κονιακακι το βράδυ αν θέλεις. Εφυγαααααααα
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@antonio boboneras : Ερώτηση @όλους...
Από που παίρνει κανείς έμπνευση για τη φωτογραφία που θα κάνει?
Ο θοδωρής λέει πιο πάνω, βλέποντας πολλές φωτογραφίες στο Ιντερνετ και ότι η ασιθητική δεν διδάσκεται. Ποια η γνώμη σας?

(Η συζήτηση όντως σηκώνει κονιάκ!) :-)
antonio boboneras   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Άν γνωρίζαμε από που παίρνει κανείς έμπνευση... θα είχε γεμίσει ο κόσμος φτασμένους φωτογράφους!

Από το internet ίσως πάρεις καμιά ιδέα! Για έμπνευση δεν το βλέπω!

Με το κονιάκ άν τα κοπανήσεις για τα καλά μπορεί κάτι να έρθει... αλλά η φωτογραφία θα βγει κουνημένη κι άντε να στήσεις και ανακλαστήρα τρεκλίζοντας!

Άντε, στην υγειά μας! :)
christos pap   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Πέτρο σε συνέχεια όσων είπες στον Θοδωρή στο δεύτερο σχόλιό σου, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα.

Καταρχήν στην πρώτη παράγραφο του σχολίου σου, ("Γηράσκω....αμηχανία") θεωρώ ότι είναι απόλυτα σαφής η άποψή σου. Και συμφωνώ σε όλα εκτός από την "αμηχανία".

Εκεί που αρχίζουν οι απορίες μου, νομίζω δεν είσαι σαφής , είναι αρχικά στην ακόλουθη πρόταση : "
"Βέβαια όλα αυτά ισχύουν για κάποιον που την ψάχνει λίγο περισσότερο σε αυτό το είδος φωτογραφίας, που είναι αρκετά πιο δύσκολο από ότι δείχνει."

Πως την ψάχνεις λίγο περισσότερο; Ποιο είναι το είδος φωτογραφίας (πορτραίτο;) Παράδειγμα με φωτογραφίες;

Και αφού τελειώνεις στην επόμενη πρότασή σου. Εδώ έχω κάποιες απορίες, αλλά και διαφωνίες. Και θα ήθελα να τα συζητήσουμε, αν θες βέβαια.

Λες λοιπόν :" Αυτό που εγώ λοιπόν θα σου πρότεινα είναι να αφήσεις όλα τα δευτερύοντα φωτογραφικά σκεύη στο σπίτι, πάρε το μοντέλο σου σε φυσικό φως, χαλάρωσε το και καντο να μας διηγηθεί δικιά του/της ιστορία μέσα από το δικό σου φακό. Απλά πράματα!"

Καταρχήν θεωρώ ότι είναι αρκετά απλουστευμένη η άποψη ότι τα πράγματα γίνονται απλά, ακόμα και αν αφήσει όλα τα φωτογραφικά καλούδια σπίτι του θα λύσει το πρόβλημα με την φωτογράφιση σε φυσικό φως...Mε την εννοια της απαγκίστρωσης από αυτά... Ίσως να είναι μία καλή αρχή... αλλά όχι το παν, ούτε πανάκεια επιτυχίας.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποια μέσα θα χρησιμοποιήσει κάποιος φωτογράφος. Αρκεί το αποτέλεσμα να είναι μία καλή φωτογραφία (σε φυσικό ή μη φως, με ή χωρίς φλας ή ανακλαστήρες, σε στούντιο, σπίτι, δρόμο, βουνό κλπ κλπ)...

Δεν θεωρώ ότι η ανθρώπινη παρουσία είναι "μοντέλο" αλλά είναι άνθρωπος πάνω από όλα. Μία χαλάρωση πχ με κουβέντα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε καλή φωτογραφία. Από την άλλη μεριά η αμηχανία ενός προσώπου δεν είναι πάντα κακό στοιχείο σε μία φωτογραφία (θα ψάξω να βρω παράδειγμα με φωτογραφία ή φωτογραφίες)

Και ο κάθε ένας έχει μία ιδιαιτερότητα που δεν κάνει εύκολη την διαδικασία, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία καλή φωτογραφία (καλύτερα μία εξαιρετική φωτογραφία). Αυτό είναι το δύσκολο της φωτογραφίας ανθρώπων. Γενικότερα όμως μάλλον δεν υπάρχει ασφαλής οδός επιτυχίας στην φωτογραφία (αυτό είναι το ωραιότερο). Καμμία χρήση της μίας τεχνικής ή της άλλης προσέγγισης του φωτογραφιζόμενου προσώπου δεν μπορεί να περιγραφεί ή να διδαχτεί. Η "ψυχή" όπως λες είναι κάτι που βγαίνει αυθόρμητα, δεν ξέρω πως. Ίσως με εσωτερική αναζήτηση, ίσως.

Δεν θα είναι απλό αν ακόμα πάει κάποιος να φωτογραφίσει με την πιο απλή μηχανή και τον ελάχιστο εξοπλισμο. Μπορεί να βοηθήσει αλλά το πρόβλημα απλά συνεχίζεται σε άλλες δυσκολίες. Αυτό συμφωνεί επάκριβώς με την πρότασή σου "...που είναι αρκετά πιο δύσκολο από ότι δείχνει..." (γενικά θεωρώ ότι καλές φωτογραφίες μπορεί να είναι πιο δύσκολες να γίνουν από όσο δείχνουν κατά την πρώτη θέαση...)

Όμως πες μου τι εννοείς στην δεύτερη πρόταση. Εκεί υπάρχει απορία τι ακριβώς θες να πεις.

ΥΓ Θα περιμένω απάντηση ;)

ΥΓ Πιστεύω ότι μόνο μέσα από την μελέτη φωτογράφων και φωτογραφιών και μετά από την εσωτερική αναζήτηση αλλά και την ευρύτερη καλλιέργεια μπορείς να κάνεις καλύτερη φωτογραφία....Για αυτό περιμένω απάντηση στην δεύτερη πρόταση ;) :)
antonio boboneras   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : ΠΕΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!
Καθώς θα έρχεσαι φέρε και τα χάπια σου!
Μην τυχόν κι έρθεις χωρίς χάπια! Θα το μετανοιώσεις! Ακούς..???
Εγώ θα στείλω μήνυμα στον admin να κάνουμε κανένα ευχέλαιο!!!!
Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το πράγμα..... :(
antonio boboneras   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : ΠΕΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!
Να φέρεις και τα γυαλιά για το διάβασμα!
Και τις σταγόνες για τα μάτια! Θα χρειαστεί να κάνεις και διάλειμμα! Αποκλείεται να το βγάλεις με τη μια!
Τα χάπια μην ξεχάσεις! :(
antonio boboneras   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Ήθελες να κάνεις και σχόλιο!!! Καλά ξεμπερδέματα!χαχα!
Άμα σου περισσεύει κανένα χάπι, φέρε και για μένα... Ποτέ δεν ξέρεις... :(
Όχι, ξανακάνε σχόλιο! :)
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@antonio boboneras : Είμαι από την Κυριακή με αντιβίωση. Τις παρενέργειές του μάλλον πληρώνω... χαχαχα
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@christos pap : Χρήστο μου,
Χαίρομαι ιδιαίτερα για το σχόλιό σου, αν και μου φαίνεται κάπως επιθετικό. Ο γραπτός λόγος βέβαια έχει τις δυσκολίες του, οπότε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Αν πίστευα ότι ένας θα συμφωνούσε λίγο σε αυτά που γράφω, θα πόνταρα σε σένα. Εξεπλάγην….
Μου θέτεις ερωτήματα, τα οποία όμως και απαντάς μετά! Δεν έχω καταλάβει που ακριβώς διαφωνείς. Προσπάθησα να θέσω στον Θοδωρή ένα προβληματισμό και να του προτείνω συνάμα ένα τρόπο εξάσκησης, ώστε να πετύχει αυτό που ο ίδιος θαυμάζει πολύ. Μου φαίνεται ότι προβλημάτισα εσένα περισσότερο…
Ναι, η κατηγορία που αναφέρω είναι το πορτραίτο.
Ναι, του πρότεινα να απλουστεύσει τη ζωή του και να δώσει περισσότερο βάρος στην ουσία (έστω και για εξάσκηση).
Ναι, δεν είναι μοντέλα είναι άνθρωποι! (Γιατί τα μοντέλα δεν είναι? Εδώ σε έχασα…)
Ναι του είπα ότι μου βγάζουν μια αμηχανία οι άνθρωποι σε κάποιες φωτό του, γιατί απλά μου το βγάζουν βρε αδερφέ. Εσένα όχι? Κανένα πρόβλημα….
Ναι, η φωτογραφία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και ναι είναι καλό να ξέρει κανείς να χειρίζεται και φλασάκια και ανακλαστήρες για μια εν δυνάμει καλύτερη φωτογραφία. Δεν του είπα πουθενά να τα πετάξει στο κάδο και να χρησιμοποιεί μόνο φυσικό φως.
Ναι σε όλα. Συμφωνώ! Το σχόλιο και η πρόταση μου νομίζω είχαν σαφήνεια ως προς το περιεχόμενό τους και με αναγκάζεις αυτή τη στιγμή να απολογούμαι χωρίς λόγο. Νοιώθω ότι έχω κάτσει στο ειδώλιο και μου απαγγέλλονται κατηγορίες. Και μη μου πεις χάριν διαλόγου…
Και εγώ τον αγαπώ τον Θοδωρή! Και μένα είναι φίλος! Και ως τέτοιος ενήργησα, δεν μου άγγιξε κάποια εσωτερική χορδή και του είπα την γνώμη μου. Δεν θέλει να την ακούσει και να του χαϊδεύουν μόνο τα αυτιά? Κανένα πρόβλημα…
Θα’θελα όμως να ρωτήσω εσένα την άποψή σου για τη φωτό. Γιατί σου αρέσει?
(Μάλλον και το δικό μου σχόλιο βγήκε κάπως επιθετικό…. δεν είναι!)
dimkatra   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Απλά κοιτάζω τα μάτια των ανθρώπων...
Θα δεις προσεχώς τι εννοώ...;)
Διάβασα όλα τα σχόλια...
Είμαι λάτρης του φυσικού φωτός διότι γνωρίζω ιδιαίτερα την σημασία του στην φωτογραφία τοπίου...
Οπότε συμφωνώ στο πορτραίτο με φυσικό φως...
Αλλά φυσικά δεν είναι μόνο αυτό...
Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής οπότε εκεί είναι κατά την γνώμη μου που φαίνεται η διαφορά σε ένα πορτραίτο...
Όταν ένας άνθρωπος χαμογελάει με την καρδιά του και όταν χαμογελάει απλά για να βγει μια φωτογραφία απλά παρατήρησε τα μάτια του και θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά...
Προσωπικά κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς σε όσα είπες και δεν θέλω απλά να κάνω τον δικηγόρο απλά να σου πω πως σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο...
Και επειδή δεν είμαι άνθρωπος των λόγων αλλά των έργων, θα καταλάβεις προσεχώς....:)
christos pap   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Όχι κακώς το εξέλαβες έτσι, λυπάμαι αν φαίνομαι επιθετικός. Κριτική; Ναι, έκανα γιατί διαφωνω σε κάποια θέματα, μέχρι εκεί όμως...τίποτε παραπάνω.
θα τα πούμε κάποια στιγμή από κοντά, δεν θέλω να (ξανα)γράψω σεντόνια.

Για την ερώτησή σου αν μου αρέσει η φωτογραφία θα απαντήσω ναι. Αλλά είδες τι γράφω στον Θοδωρή "Καλή δουλειά"
Την φωτογραφία την θεωρώ καλή, τεχνικά/επαγγελματικά, ότι πληροί τις προυποθέσεις...(για το πόδι έχεις δίκιο)
Δεν ξέρω όμως ποιος είναι ο κύριος φωτογραφικός σκοπός του Θοδωρή. Τι θέλει να κάνει.

Καλές γιορτές και θα τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή :)
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@christos pap : Φίλοι πάλι! Ντάξει! χαχα
Άβυσσος το θέμα φίλε. Οι απόψεις καλό είναι να εκφράζονται!
Όλα τόσο ωραία πια στο ?? Ούτε ο παράδεισος να’τανε....
christos pap   21-Dec-17
@Petros Petropoulos : Να διατηρήσεις τις επιφυλάξεις σου, με ξέρεις άλλωστε αρκετά, στον γραπτό λόγο υπάρχουν παρεξηγήσεις...και δεν μπορούν να ειπωθούν πράγματα...
Ιδιαίτερα δε, δεν μπορούμε να εδώ να δούμε φωτογραφίες για να συζητήσουμε../
Τέλος ουφ:)
Petros Petropoulos   21-Dec-17
@dimkatra : Ωραία!! Σε περιμένω... χεχεχε (είπε και έτριβε διαβολικά τα χέρια του!!)
DizzyO   18-Dec-17
Πολύ όμορφη φωτογραφία... τέλεια απαλή υφή!!!
Theo-B.   18-Dec-17
@DizzyO : Αυτή την απαλή υφή αναζητούσα Σάββα.
Χαίρομαι αν την αισθάνεσαι!
Σ’ευχαριστώ πολύ!!
DizzyO   21-Dec-17
@Theo-B. : Άκου φίλε...
όλες σου οι φωτογραφίες σου έχουν προσωπικό στυλ,
είναι τόσο έντονο που εγώ δεν σε ξέρω και είναι σαν να σε ξέρω και αυτό νομίζω πρέπει να το βλέπουν όλοι όσοι μπορούν να διαβάσουν μιά φωτογραφία!
Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας φωτογράφος για πες μου... τι;
Theo-B.   21-Dec-17
@DizzyO : Να είσαι καλά βρε Σάββα... Το σχόλιο σου μου δίνει ιδιαίτερη χαρά ειδικά σε εκείνο το ¨σαν να σε ξέρω"...
Η αλήθεια είναι πως εκεί που θέλω να το φτάσω δεν το έχω καταφέρει ακόμη. Άλλα δεν σου το κρύβω πως αυτό το σχόλιο με γεμίζει με αισιοδοξία.
DizzyO   28-Dec-17
@Theo-B. : Ούτε κι εγώ έχω φτάσει εκει που θέλω και δεν θα φτάσω ποτέ πιστεύω, πάντα θα αναζητώ κάτι παραπάνω... αυτό είναι καλό πίστεψέ με, είναι πολύ καλό!!!
Theo-B.   3-Jan-18
@DizzyO : Αντιλαμβάνομαι απόλυτα αυτό που θέλεις να πες Σάββα και συμφωνώ.
Χρόνια πολλά!
Mpakatsias Petros   17-Dec-17
Πολύ ωραία εκφώτιση Θοδωρή!
Theo-B.   18-Dec-17
@Mpakatsias Petros : Σε ευχαριστώ πολύ φιλαράκι !!
Mpakatsias Petros   17-Dec-17
Πολύ ωραία εκφώτιση Θοδωρή!
Nikolas S   17-Dec-17
Τι να πω;
Μπράβο και πάλι μπράβο!
Theo-B.   18-Dec-17
@Nikolas S : Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα!!
Nickos   17-Dec-17
Πολύ καλή - εξαιρετικό κάδρο...!
Theo-B.   18-Dec-17
@Nickos : Να είσαι καλά Νίκο!
Σε ευχαριστώ πολύ !!
cypriotmale   17-Dec-17
Εξαιρετικό πορτραίτο και αυτό Θοδωρή!Μια απορία έχω μόνο πρακτορείο μοντέλων έχεις?Που βρίσκεις όλες αυτές τις πανέμορφες κοπέλες που σου ποζάρουν?
Takis.C   17-Dec-17
@cypriotmale :
Auto eithela na sou rothso Kai ego thodorh,
oraio portraito ekanes mpravo sou!
Theo-B.   18-Dec-17
@cypriotmale : Γιατι δηλαδή το ρωτάτε και οι δύο αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω. Αμφισβητείτε την γοητεία μου; Χαχαχαχα πλάκα καλώ Χρήστο.
Όχι δεν έχω κανένα πρακτορείο. Γνωριμίες απλά.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Theo-B.   18-Dec-17
@Takis.C : Απάντησα Χρήστο.
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!
cypriotmale   18-Dec-17
@Theo-B. : Χαχαχα...κανείς δεν αμφισβητεί την γοητεία σου Θοδωρή.Απλά όλα τα μοντέλα σου είναι πανέμορφα...!
Theo-B.   18-Dec-17
@cypriotmale : Εεεεε μάλλον τότε έχω σταθεί τυχερός και έχω κάνει όμορφες γνωριμίες για να φωτογραφίζω -)
cypriotmale   18-Dec-17
@Theo-B. : Μάλλον...
christos pap   17-Dec-17
Πολύ ωραία δουλειά Τεό!!
ΥΓ Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί οι φακοί πότε πότε χρειάζονται AF calibration :))
christos pap   17-Dec-17
@christos pap : Το φλασάκι δλδ σε χαλάει; :))
Theo-B.   18-Dec-17
@christos pap : Καλά βρε τι νόμιζες;;;;;
Έτσι τυχαία γκρινιάζω για την καλυμπρα;;;;; -)

Τα φλασάκια δεν με χαλάνε καθόλου. Απεναντίας ... Απλά την είδα λίγο πιο τεμπέλικα αυτή την φορά -)
christos pap   19-Dec-17
@Theo-B. : Άλλο είπα εγώ, άλλο εννοούσα τέλος πάντων....Ότι μετά την φωτογράφιση αποσυντονίζονται, ότι το Θέμα φταίει χα,χα,χα :)))
Theo-B.   20-Dec-17
@christos pap : Αυτό ακριβώς ευνοούσα και γω! -)