Φωτογραφίες
Ψηφιακή Φωτογραφία
Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές

Είσοδος

Το Θεμα της Κυριακης

Η φωτογραφία της ημέρας

Καλύτερες του μήνα

Άνοδος
Πτώση
Αμετάβλητη
Νέα είσοδος

...///...

...///...

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Slide  
Get code
Η βαθμολόγηση είναι διαθέσιμη μόνο στα μέλη. Γίνετε κι εσείς μέλος

Γενικές πληροφορίες

Τίτλος...///...
ΦωτογράφοςMpakatsias Petros
Συνολική Βαθμολογία0.000
Η Συνολική Βαθμολογία είναι δευτερεύουσα πληροφορία και υπολογίζεται από το άθροισμα [Βαθμολογία χρήστη Χ Karma χρήστη] όλων των βαθμολογήσεων της φωτογραφίας. Η κατάταξη των φωτογραφιών ωστόσο, γίνεται με βάση τον μέσο όρο και αναφέρεται παρακάτω ως Βαθμολογία
Προβολές275
Δημοσίευση24-Aug-17 22:07
ΚατηγορίαΑφηρημένες
Πρόσθετη κατηγορίαΆνθρωποι
Προσωπικός φάκελοςABSTRACT
Για ενήλικους μόνοΌχι

Βαθμολογία : Μόνο για μέλη

Τεχνικές πληροφορίες

ΜηχανήCanon PowerShot G12
Διάφραγμαf/2.8
Ταχύτητα1/40 sec
ISO3200
Εστιακή απόσταση7mm
Exposure Compensation+0.3 EV
Φακός (μόνο για SLR μηχανές)Μη διαθέσιμο

Ανάλυση βαθμολογίας

Η εμφάνιση βαθμολογιών είναι δυνατή μόνο στα μέλη

Παρατηρήσεις

Η δημοσίευση παρατηρήσεων γίνεται μόνο από μέλη

elisavet   27-Aug-17
Ααα είναι πολύ ωραία!! Θέλω και γω να βγάλω καμία σαν αυτή, τα έχει όλα!! Πολύ πολύ ενδιαφέρουσα...
Mpakatsias Petros   28-Aug-17
@elisavet : Ευχαριστώ πολύ Ελισάβετ! Χαίρομαι που σου άρεσε!
elisavet   31-Aug-17
@Mpakatsias Petros : α παρα πολυ... εχει χαρακτηρα
DG Δημήτρης   26-Aug-17
Είναι το θέμα, είναι και η τεχνική!
Εδώ ο σωστός φωτισμός ανέβασε το πολύ καλό θέμα!
Mpakatsias Petros   28-Aug-17
@DG Δημήτρης : Σ’ ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!
ChristosAngelis   25-Aug-17
Φιλε Πετρο θα συμφωνησω με τον Αλεκο αλλη επιπεδου Φωτο.Ευγε σου!!!!!!!!!!!
Mpakatsias Petros   26-Aug-17
@ChristosAngelis : Σ’ ευχαριστώ πολύ Χρήστο!
dimitrisk   25-Aug-17
Φοβερη η φωτο Πετρο!!!Πολυ μου αρεσε!!!
Mpakatsias Petros   26-Aug-17
@dimitrisk : Σ’ ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Να ’σαι καλά!
Αλέκος   25-Aug-17
Η καλύτερη φωτογραφία πάντα ξεκινά από το θέμα αν έχεις δυνατό θέμα τα υπόλοιπα είναι απλά στολίδια . και σε μένα άρεσε πολύ η φώτο σου .
Petros T.   25-Aug-17
@Αλέκος : Αυτό είναι λάθος (κατ εμέ πάντα).
Το θέμα,παίζει κάποιο ρόλο ασφαλώς,αυτός ο ρόλος όμως είναι κυρίως του κράχτη...του κράχτη που μας προκάλεσε να φωτογραφίσουμε.
Το σημαντικότερο είναι το περιεχόμενο.
Έχω δει άπειρα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα,τα οποία βαριέμαι απίστευτα.
Και έχω δει σκουπίδια στο δρόμο,που έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Το θέμα το φτιάχνει ο φωτογράφος.
Mpakatsias Petros   26-Aug-17
@Αλέκος : Σ’ ευχαριστώ πολύ Αλέκο!
Αλέκος   26-Aug-17
@Petros T. :Το ίδιο πράγμα λέμε φίλε σίγουρα το φτιάχνει ο φωτογράφος και εννοώ σε αυτά τα δέκατα του δευτερολέπτου που θα κάνει την λήψη . Ακόμα και ένα θέμα που το βλέπουμε όλοι μια ιδιαίτερη γωνία λήψης που δεν σκέφτηκε κανείς μπορεί να του αλλάξει τα φώτα . Και εννοείται η τεχνική έχει πάντα το μεγάλο κομμάτι της πίτας γιατί αν έχεις και το δυνατότερο θέμα και το στραπατσάρεις στην λήψη το έχασες . Το δυνατό θέμα στην φωτογραφία του Πέτρου που εμένα με τράβηξε ιδιαίτερα ήταν το αποτύπωμα της χούφτας στο τσάμι ,αυτή η μικρή λεπτομέρεια μου έκανε κλίκ , την βρήκα σε συνδυασμό με την μπουκάλα να μου ανοίγει την φαντασία και αν έλειπε αυτή η λεπτομέρεια ίσως την φωτογραφία να την έβλεπα πολύ συνηθισμένη. Όταν λέω δυνατό θέμα αυτό εννοώ να υπάρχει κάτι το ξεχωριστώ νοουμένου ότι ο φωτογράφος θα χρησιμοποίηση την τεχνική του να φανεί στην φωτογραφία και όχι μόνο.
Petros T.   26-Aug-17
@Αλέκος : Οκ,απλά θα αντικαθιστούσα τη λέξη "τεχνική" με τη λέξη "αντίληψη".Η τεχνική (με την κλασσική έννοια του όρου) στη φωτογραφία είναι εύκολη.Και μάλιστα με τις τελευταίες τεχνολογίες έχει γίνει απείρως ευκολότερη...Και με ένα κινητό μπορείς πλέον να κάνεις θαύματα.Όχι όμως αν δεν έχεις αντίληψη.Φωτογραφική αντίληψη εννοώ βέβαια....Αν εννοείς ως τεχνική αυτό το πράγμα,ναι συμφωνούμε.
Αλέκος   26-Aug-17[1]
@Petros T. : • Φωτογραφική αντίληψη Αυτό ακριβός
cypriotmale   24-Aug-17
Εξαιρετικά ενδιαφέρον και ατμοσφαρικό το κάδρο σου Πέτρο.Μου αρέσει πολύ,μπράβο φίλε.
Mpakatsias Petros   24-Aug-17
@cypriotmale : Σ’ ευχαριστώ φίλε μου!
Petros T.   24-Aug-17
Καλή...μου δίνει μια ατμόσφαιρα.Σχεδόν Κερτεζική θα έλεγα.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα που κράτησες το (όποιο)χρώμα της,αλλά και έτσι καλή είναι.
Mpakatsias Petros   24-Aug-17
@Petros T. : Ιδιαίτερα τιμητική η αναφορά σου στον μεγάλο Κερτέζ.
Όσον αφορά το χρώμα, δεν ήθελα να πάω στο "εύκολο" ή στο "αυτονόητο" αν θες α/μ, προτίμησα να κρατήσω τα αυθεντικά χρώματα της λήψης. Δεν ξέρω εάν έχει κάποιο νόημα, δεν το σκέφτηκα πολύ, έτσι μου βγήκε.
Σ’ευχαριστώ!
Petros T.   24-Aug-17[1]
@Mpakatsias Petros : Επειδή στο είπα εντελώς εμπειρικά για το χρώμα,τώρα μπήκα και στο τρυπάκι να τη δοκιμάσω και α/μ μπας κι έχω κάνει λάθος...Και βέβαια,δεν έκανα λάθος,στέκεται μια χαρά.Όπως (σχεδόν) όλες οι πραγματικές φωτογραφίες άλλωστε...
Γιατί το πρώτο ζητούμενο,είναι να έχουμε κατ αρχάς μια φωτογραφία(δύσκολο).Το αν θα είναι καλή (ακόμα πιο δύσκολο) ή κακή είναι μια συζήτηση που έρχεται σε δεύτερο χρόνο.
Μία φωτογραφία,αν είναι καλή δεν έχει ανάγκη το χρώμα.
Μα...θα μου πει κάποιος τι εννοείς "Όταν έχουμε μια φωτογραφία"...τα άλλα τι είναι...?
Καταγραφές θα απαντούσα.
Αυτά...ελπίζω να μην κούρασα.

Mpakatsias Petros   24-Aug-17
@Petros T. : Δεν κούρασες καθόλου, ποτέ δεν κουράζομαι με ενδιαφέροντα φωτογραφικά σχόλια.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, προσωπικά πιστεύω ότι καλές φωτογραφίες μπορούν να είναι είτε έγχρωμες είτε α/μ. Αυτό που κάνει μια φωτογραφία καλή σίγουρα δεν είναι η έλλειψη ή όχι του χρώματος. Και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ ότι στις περισσότερες φωτογραφίες ταιριάζει ή το έγχρωμο ή το α/μ, σπάνια να είναι εξ ίσου καλές και με τα δύο.
Petros T.   24-Aug-17[2]
@Mpakatsias Petros : Χωρίς να θέλω (το αποφεύγω) να μιλάω με θέσφατα και τετελεσμένα,εν τούτοις πρέπει να δεχτούμε κάποια δεδομένα σαν βάση συζήτησης.
Ένα από αυτά,είναι πως στην τέχνη οτιδήποτε δεν χρειάζεται,πρέπει να πετιέται...άρα να αφαιρείται (εξ ου και η αφαίρεση).
Επομένως,αν μια φωτογραφία,μπορεί να είναι και ασπρόμαυρη,τότε γιατί να είναι έγχρωμη...?
Το χρώμα για να ενταχθεί σε ένα έργο,πρέπει να μετατρέπεται σε περιεχόμενο,αλλιώς είναι περιττό.
Οι προβληματισμοί λοιπόν πάνω σε αυτό το θέμα(και σε άλλα)μπορεί να είναι ατέρμονες...αλλά αυτό είναι το γοητευτικό της υπόθεσης...
Mpakatsias Petros   26-Aug-17
@Petros T. : Συμφωνώ φυσικά με την έννοια της αφαίρεσης στην τέχνη, έχω όμως κάποιες επιφυλάξεις με τον τρόπο εφαρμογής της, στην λογική του "εφόσον μπορεί να είναι α/μ γιατί να είναι έγχρωμη ?". Μου ακούγεται λίγο "απλοϊκό" αυτό. Με την απλούστευση αυτή μπορούμε να αναρωτηθούμε εύκολα, ποιος ο λόγος ύπαρξης της μονοχρωματικής φωτογραφίας (εάν εξαιρέσουμε φυσικά την περίπτωση που το ένα και μοναδικό χρώμα εξυπηρετεί κάποιο σκοπό που δεν γίνεται αλλιώς). Απλά ένα παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό.
Δεν ξέρω, στην τέχνη πάντως ένα είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν "οδηγίες χρήσης"... και συμφωνώ βέβαια με την τελευταία παράγραφο του σχόλιου σου.
Petros T.   26-Aug-17
@Mpakatsias Petros : Ασφαλώς και στην τέχνη δεν υπάρχουν "οδηγίες χρήσης",πολυ σωστα το είπες.Αν υπήρχαν θα είμασταν όλοι Kudelka πχ...
Εκεί όμως που θέλω να καταλήξω τη σκέψη μου,είναι πως το χρώμα έχει μια ιδιαίτερη δυσκολία στη φωτογραφία,που λίγοι αντιλαμβάνονται...Κι η δυσκολία αυτή έγκειται,στο ότι ενώ η πραγματική μας ζωή είναι έγχρωμη,στην τέχνη η οποία όταν είναι ακριβής αποτύπωση της πραγματικής μας ζωής δεν είναι τέχνη(γι αυτό είμαι σίγουρος) το χρώμα είναι ένα ακόμα εμπόδιο στο να φτάσουμε σε κάτι που δεν είναι απλή αποτύπωση.
Και βέβαια δεν αναφέρομαι σε επεξεργασία...Πολλοί πάνε να ξεπεράσουν την αδυναμία τους στο χρώμα με "κολπάκια" στο PS,και στο τέλος καταντάει να βλέπεις μια ΜΗ φωτογραφία..η επεξεργασία, όσο καλή και να είναι,ΠΟΤΕ δεν μπορεί να φτιάξει μια καλή φωτογραφία,από εκεί που δεν υπάρχει.
Τέλος πάντων,επειδή μπορεί και να σε μπερδεύω όπως τα λέω έτσι πρόχειρα τώρα,καθόλου δεν έχει να κάνει όλο αυτό με τη φωτογραφία σου,στην οποία δεν θα στεκόμουν τόσο αν δε πίστευα ότι άξιζε το κάτι τις της... :)
Άλλωστε σου είπα,ότι στέκεται καλά και έτσι,και αλλιώς....και τελικώς,δεν είναι αυτό που θα κρίνει αν είναι καλή ή όχι μια φωτογραφία.
Mpakatsias Petros   26-Aug-17[1]
@Petros T. : Μια χαρά τα λες και δεν με μπερδεύεις καθόλου. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε, προβληματισμοί σχετικά με τις λεπτομέρειες που όπως πολύ σωστά είπες μπορεί είναι ατέρμονες.
Τα σχόλια μου δεν είχαν να κάνουν καθόλου με τη φωτό μου, γενικά συζητάμε ... και χαίρομαι ιδιαίτερα συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν γνώσεις και άποψη.
Petros T.   27-Aug-17
@Mpakatsias Petros : Καλό θα ήταν κάτι τέτοιες κουβέντες να γίνονται στο φόρουμ του site πιστεύω,γιατί εδώ χάνονται,ενώ εκεί θα μείνουν για όποιον τύχει και ενδιαφερθεί να ανοίξει λίγο τους ορίζοντες του.Παρατηρώ όμως ότι το φόρουμ είναι λίγο νεκρό...βλέπεις,είχα 4 χρόνια να συμμετάσχω και έχω χάσει επεισόδια...πιστεύεις θα είχε ενδιαφέρον και συμμετοχή ένα τέτοιο εγχείρημα...?
Mpakatsias Petros   28-Aug-17[1]
@Petros T. : Έχεις δίκιο ότι θα ήταν καλύτερα στο forum, έχουν εκφράσει κι άλλα μέλη την ίδια άποψη. Δυστυχώς όμως νομίζω ότι με την συμμετοχή που έχει σήμερα το δεν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Γενικά για το forum, πιστεύω ότι το μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του είναι ότι δεν εμφανίζονται οι αναρτήσεις στην πρώτη σελίδα (όπως τα σχόλια), πρέπει να μπεις στο forum για να δεις εάν κάτι παίζει με συνέπεια να μην το βλέπουν όλοι και όσοι το βλέπουν να είναι με καθυστέρηση.
Petros T.   28-Aug-17
@Mpakatsias Petros : Ναι,έχεις πολύ δίκιο...Από την άλλη και εδώ οι πληροφορίες/σκέψεις/προβληματισμοί,χάνονται οταν περάσει πίσω η φωτογραφία.Άρα....ας κάνουν κάτι οι υπεύθυνοι αν θέλουν να ζωντανέψει λίγο το πράγμα....αλλιώς δεν το βλέπω για πολύ ακόμα.
Mpakatsias Petros   28-Aug-17
@Petros T. : Είδωμεν.....