Φωτογραφίες
Ψηφιακή Φωτογραφία
Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές

Είσοδος

Το Θεμα της Κυριακης

Η φωτογραφία της ημέρας

Καλύτερες του μήνα

Άνοδος
Πτώση
Αμετάβλητη
Νέα είσοδος

Forum : Φωτογραφικές Μηχανές - Έρευνα Αγοράς

Αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ξεκίνησε από τον/ην Darkoulis στις 31-Jul-17 15:30

22341 Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι καινούργιος χρήστης και αυτό είναι και το πρώτο μου ποστ. 

Είμαι στο ψάξιμο για αγορά φωτογραφικής μηχανής / κιτ. Σε μηχανή (σώμα) έχω κλείσει σε Nikon D7200 τώρα δεν ξέρω ποιο κιτ να αγοράσω. Όπως σίγουρα θα ξέρετε υπάρχουν δύο έτοιμα κιτ με την Nikon D7200 το ένα έρχεται με τον φακό Nikon AF-S DX 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR και το κιτ με τον ποιο παλιό φακό τον Nikon AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Η ερώτηση μου είναι ποιος είναι ποιο καλός για all-around χρήση. Δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και ούτε πρόκειται να γίνω. Η χρήση δεν είναι καθημερινή αλλά για ποιο πολύ Σαββατοκύριακα με την οικογένεια σε βόλτες και ταξίδια. 

Κάτι που με προβλημάτισε σε ένα ξένο site αναφέρετε ότι ο φακός Nikon AF-S DX 18-140mm λόγο του σχεδιασμού του ότι την λειτουργία του zoom in/out φέρει αέρα (λογικά και σκόνη) πέραν μέσα στο φακό αλλά και στην μηχανή. Και αναρωτιέμαι εάν αυτό συμβαίνει σε όλους του φακούς η είναι μόνο για το συγκεκριμένο φακό; Για τον παλαιότερο φακό AF-S DX Nikon 18-105mm δεν έχω βρει κάτι που να αναφέρει αυτό το πρόβλημα. Το ξένο site που διάβασα είναι [αυτό.] (link: http://www.kenrockwell.com/nikon/18-140mm.htm)

Δεν θα ήθελα να τρέχω κάθε τόσο να είναι στο σέρβις για καθάρισμα. Οπότε εάν κάποιος ξέρει η έχει στην κατοχή του τον εν λόγο φακό ας μου πει το συν και τα μείον του φακού.

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.
Απάντηση από Darkoulis στις 31-Jul-17 16:01